dimarts, 26 d’agost del 2008

NEPOTISME PREPOTENT

A les empreses públiques CEERSA i REMARASA

El nepotisme és una pràctica abusiva de poder que consisteix a afavorir amics i parents en l’ocupació de treballs i càrrecs públics. I prepotent és aquell que té molt de poder i n’abusa d’ell.

Dit amb poques paraules, açò és el que passa amb la política de contractació a les dues empreses públiques que tenim a Rafelbunyol i també en l’assignació dels salaris que cobren els seus treballadors i les treballadores.

No estem afirmant res de nou quan parlem de les contractacions que es fan a CEERSA i REMARASA perquè amics i familiars de l’alcalde i d’altres regidors o exregidors han sigut contractats perquè sí i sense passar pels preceptius procediments democràtics de publicitat, igualtat, mèrit i capacitat.

Però de l’anàlisi dels comptes de 2007 podem concloure que són eixes persones i altres que al llarg del temps s’han fet afins al Consell d’Administració de les dues mercantils, les quals acaparen els complements i gratificacions que acompanyen el salari base que tots tenen per conveni.

D’exemples n’hi ha de molts tipus, i els complements i les gratificacions de què abans parlàvem oscil·len entre els 335 i 680 € al mes en molts dels casos: directores, alguns monitors discapacitats o no... Però significativament importants són els que cobren la família política del Sr. Alcalde: la directora de l’Escola Infantil (CEERSA) i la tècnica en Documentació Sanitària (REMARASA), que tenen respectivament un salari base de 1.190 € i 910 €, però afegint-los incentius i complements, 335 € una i 680 € l’altra, cobren la quantitat de 1.525 € i 1.590 € mensuals cadascuna d’elles.

Esta és la realitat al dia de hui del que passa en la política de contractació i en l’assignació dels salaris al si de les dues empreses de capital públic al 100%. En resum, este és un clar exemple del que els clàssics anomenarien nepotisme prepotent.

1 comentari:

BONICO2 ha dit...

ES PEOR DE LO QUE SE CUENTA PUES EN ESTA EMPRESA YA SE LES PAGA CON RETRASO DESDE UNOS MESES ATRAS PERO ESTE MES YA ES EL NO VA MAS .SEGUN LA EMPRESA AL DIA 18 DE JULIO DEL 2009 NO SE A COBRADO NI EL MES PASADO NI LA PAGA CORRESPONDIENTE DE VACACIONES CON LA ESCUSA DEQUE NO AN RECIVIDO EL DINERO DE LAS SUCBENCIONES Y QUE LES DEVEN LA NADA DESDEÑABLE SUMA DE "UN MILLON DE EUROS" HAY ES NA. LOS DEL COMITE DE EMPRESA NO DICEN NI PIO PUES DE TRES QUE HAY UNO ES EL QUE MANDA Y A EL LA EMPRESA, LOS TRABAJADORES CALLAN POR MIEDO Y SIN IDEA DE CUANDO COBRARAN SIENDO QUE LOS BANCOS NO TIENEN MIRAMIENTO ALA HRA DE RETIRAR DE SUS CUENTAS PARA COBRAR PRESTAMOS O OTRAS FACTURAS TENGAN ONO DINERO EN ELLAS. QUE DIOS NOS PILLE CONFESAOS.