dimecres, 14 de març del 2007

EL QUE EL PP NO HA FET: URBANISME

Si viatjàrem en el temps a l’any 1983 voríem amb nostàlgia un Rafelbunyol molt distint. Si a qualsevol rafelbunyoler de l’any 83 l’haguérem fet viatjar en el temps fins l’any 2007 probablement hauria patit una trombosi de la viva impressió.

L’urbanisme ha sigut la joia de la corona del PP. L’urbanisme li ha donat al PP les millors excuses: gràcies a l’urbanisme Rafelbunyol és el poble més bonico de l’Horta, gràcies a l’urbanisme a Rafelbunyol no es paguen impostos, gràcies a l’urbanisme la gent de Rafelbunyol s’ha fet rica...

La realitat és que en l’urbanisme sí que hi ha hagut política municipal, hi ha hagut una directriu marcada pel PP i s’ha apostat fort per un determinat model urbanístic. Perquè l’urbanisme és una cosa comuna i important per a tots els ajuntaments; ara bé, segons els ajuntaments la política urbanística canvia i es treballa sobre un model o un altre. Durant estos 28 anys el model urbanístic del PP de Rafelbunyol ha consistit en l’explotació sistemàtica, abusiva i descontrolada de tot el nostre territori. Sense cap criteri ni trellat el PP porta 28 anys embarcat en l’aventura d’urbanitzar tot el poble, sense atendre les necessitats reals de demanda, sense planificar estratègicament el creixement del poble, sense reservar terrenys municipals per a sòl dotacional, pensant que amb ells s'acabarà el món.

Durant estos 28 anys la política urbanística del PP s’ha limitat a requalificar grans extensions, reparcel·lar i deixar fer. La conseqüència d’esta política insostenible i irresponsable són les contradiccions urbanístiques de Rafelbunyol.
Contradiccions que, donat el volum de terreny urbanitzat, delaten una falta total de previsió i planificació del creixement del poble: fer per fer, i deixar fer.


Eixes contradiccions són, per exemple, que l’Ajuntament haja posposat durant anys la construcció de les VPO i que, ara que la llei l’obliga, no tinga terrenys on construir-ne i ho haja de fer en sòl dotacional. Contradicció és que entre la via del trenet i l’avinguda de Sant Pere les cases paren exactament enfront de les naus industrials, barrejant espais de residència amb espais de treball fabril. Contradicció és que hi haja dos polígons industrials, un a cada banda de la via del trenet, incomunicats entre si, i que hagen de fer ús dels carrers del poble per al transport de mercaderies. Contradicció és construir obres faraòniques, com ara una sobredimensionada Residència, que suposen una sagnia econòmica per al poble, a canvi d’uns beneficis pírrics, és a dir: invertir milionades en infraestructures per a gent que ho pot pagar i deixar la gent amb majors necessitats sense servei.


Contradicció és subordinar la política d’Ajuntament als beneficis electorals del PP i als personals d’alguns regidors i exregidors del PP entre d'altres. Contradicció és créixer sense parar i tindre el casc antic (el Pla) abandonat. Contradicció és ser el millor poble del món però quan cauen quatre gotes semblar el barranc del Puig. El que el PP no ha volgut fer en cultura ho ha fet en urbanisme: apostar per una política municipal clara. Ara bé, justet ha anat a apostar per la més nociva de totes! Una política imprudent, malgastadora i depredadora. Una política que, en 28 anys, ha exhaurit els recursos territorials de Rafelbunyol i ha condemnat el poble a un futur de misèria i companyia.

La propaganda del PP diu que a Rafelbunyol no es pagaven impostos. Però la pregunta és: quins impostos haurem de pagar el dia de demà per a mantindre un poble de 12.000-14.000 habitants que no té patrimoni perquè el PP l’ha dilapidat tot els últims 28 anys? La destrossa patrimonial que ha fet el PP durant estos 28 anys és de conseqüències catastròfiques per al futur de Rafelbunyol. Senzillament, han cremat els cartutxos. Una cosa així com si un govern, en 28 anys, cremara totes les reserves de petroli reservades per a 200 anys. Una calamitat.

Esta ha sigut la Santíssima Trinitat del PP: rajola, rajola i rajola. Fora de ficar rajoles no hi ha res més i el futur de Rafelbunyol fa olor a poble desestructurat i sobrecarregat d’impostos.


Li haurem de donar al PP les gràcies?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estaria be que enllaçareu aquest blog a les edicions locals posant-vos un a partat de Rafaelbunyol com fan a la de Benissa, enhorabona i endavant!!!