dimarts, 10 d’abril del 2007

EL QUE EL PP NO HA FET: ESPORTS


La política del PP en qüestió d’esports també ha deixat clar com la improvisació i la falta de planificació són les notes dominants en l’acció de govern. Després de molts i molts anys en què la joventut no hem pogut practicar esport per falta de les infrastructures adequades, quin sentit té que en un poble de menys de 7.000 habitants hi haja dos poliesportius? I quin sentit té que cap d’estos dos poliesportius reunisca les condicions idònies per a la pràctica de l’esport de competició?

Efectivament, en les noves instal•lacions esportives que hi ha vora via, els nous camps de futbol-7 s'han quedat menuts, la pista de bàsquet encaixonada al trinquet i el trinquet encaixonat amb el transformador de la llum. Com s’explica que després de 28 anys de govern ningú no pensara a reservar els corresponents metres quadrats per a fer una obra en condicions? Com s’explica que, havent dos poliesportius, els dos siguen deficitaris en equipaments?

Tot açò per no parlar del poc trellat que té crear dos àrees esportives tan separades. Què faran els pares que hagen de dur els fills al futbol i després a bàsquet? Quatre viatges en cotxe carrer Calvari amunt i avall? No ens expliquem com, al cap de 28 anys manant, el PP no tinguera en ment la idea de poble que volia per a Rafelbunyol. Si l’antic poliesportiu municipal està fet des de l’any 1984, com és possible que ningú pensara en aquell moment que algun dia es quedaria xicotet? Com no reservaren terrenys als voltants del vell poliesportiu? Amb la quantitat i quantitat de requalificacions de terrenys fets des de fa 28 anys, com és possible que l’Ajuntament no haja tingut prou terrenys en tot el poble per a l’ampliació del poliesportiu? Sense, per cert, deixar de banda l’estat de les instal•lacions del camp de futbol: són, bàsicament, les mateixes de fa molts anys i, molt sovint, han de compartir espai amb altres organitzacions esportives del poble que no tenen espai propi. Serà possible que a tot el món li falten metres quadrats? Qui se’ls ha quedat? On estan?

I per quina regla de tres s’entén que l’esport oficial de Rafelbunyol, el Raspall (la pilota valenciana), haja estat a punt de desaparèixer durant els 28 anys de govern del PP? El govern del PP ha sabut omplir-se la boca decretant el Raspall esport oficial, dedicant-li a la Pilota un dia de festes, però... i del dia a dia del Raspall, què? Quants anys ha tardat a arribar el Trinquet Municipal? I és més: al cap de 28 anys d’espera, en quines condicions arriba? Hi haurà Escola Municipal de nivell? Serà Municipal? Qui el gestionarà?... Tot i això benvingut siga el trinquet, històrica reivindicació del BLOC que, tot i no manar, veu complits els seus desitjos i propostes. I, encara com, seguirem a l'aguait.

Els governants han de tindre en el cap el poble que volen per al futur, i després anar donant passos per arribar a eixa idea. Quan un govern fa i desfà sense trellat, guiat per la inspiració o a colps d’efecte de grans promeses electorals, sense una idea clara del poble que vol, qui ix perdent no és el govern, sinó el poble.